Blagovne znamke

 • 1731 Fine & Rare

  1731 Fine & Rare

  Ta edinstvena zbirka rumov s Karibov in Južne Amerike ponuja raznoliko paleto latinskih. 1731 predstavlja nov pogled na rum in prinaša odličen okus v vaš kozarec. Kolekcija 1731 je sestavljena iz treh edinstvenih regionalnih mešanic ruma in treh rumov z enim poreklom, ki segajo od Srednje Amerike do konca južnoameriške celine. Kolekcija je sestavljena izključno iz rumov z naravno barvo in okusom brez aditivov.

  Zgodovinske knjige označujejo leto 1731 kot leto, ko je britanska kraljeva mornarica mornarjem začela ponujati pol litra ruma kot del plač. Rum, ki obljublja poln okus in bogato barvo, je že stoletja sestavni del zgodovine regije.

 • Akashi

  Akashi

  Akashi je blagovna znamka destilarne Eigashima, ki je leta 1919 postala prva destilarna viskija na Japonskem z licenco. Akashi ponuja linijo »craft« viskijev sestavljenih iz dveh tako imenovanih blended viskijev in petih single maltov (enosladnih viskijev). Vsak od teh viskijev je staran v različnih vrstah ekskluzivnih sodov. S to linijo Akashi zaobjema strokovno znanje celotne generacije lokalnih obrtnikov, ki večino proizvodnje naredijo ročno in so sicer navajeni proizvajati bolj tradicionalne japonske žgane pijače.

 • Billecart Salmon

  Billecart Salmon

  Billecart Salmon je šampanjska hiša z več kot 200 leti zgodovine v Mareuil-sur-Aÿ v Šampanji. Ustanovitelja sta bila leta 1818 Nicolas François Billecart in Elisabeth Salmon. Je ena redkih šampanjskih hiš, ki je v celoti v družinski lasti.

  Skozi sedem generacij njihov moto ostaja isti: "Prednost kakovosti, težnja k odličnosti". Njihov šampanjec Brut Rose ima sloves najboljšega na svetu.

 • Cañaoak

  Cañaoak

  Cañaoak je 8 let star rum, ki uporablja edinstveno tehniko mešanja, običajno povezano z viskijem, saj združuje starane rum iz Mavricija, Nikaragve in Paname. Vsak izbran rum skrbno dozoreva v ameriških in evropskih hrastovih sodih od 4 do 8 let v svoji državi. Vsaka serija je posamezno oštevilčena in skrbno nadzorovana. Različni rumi se nato zmešajo skupaj, združujejoč znanje o rumu z modernimi tehnikami. Mavricijski rum prinaša močne arome, nikaragovski rum intenzivne sadne okuse, panamski rum pa doda pijači dolžino. Vsak rum daje Cañaoaku izjemen značaj, doslednost in prepoznavnost.

 • Château de Barbeyrolles

  Château de Barbeyrolles

  Château de Barbeyrolles je francoska vinska klet v Provansi v Gassinu na polotoku Saint-Tropez, ki velja za prvo vinsko klet v Provansi, ki je začela s proizvodnjo vina rose. Vinska klet je rezultat dolge družinske tradicije, ki temelji na kakovostnem in ekološkem kmetovanju. Régine Sumeire je poleg te kleti tudi lastnica vinske kleti Château la Tour de l'Evêque.

 • Château la Tour de l’Evêque

  Château la Tour de l’Evêque

  Francoska vinska klet Château la Tour de l'Evêque v regiji Var v Provansi je rezultat dolge družinske tradicije, ki temelji na kakovostnem in ekološkem kmetovanju. Posest sega vse tja v leto 1958 do danes, ko delo svoje družine nadaljuje Régine Sumeire. Régine Sumeire je poleg te kleti lastnica tudi Château de Barbeyrolles v Gassinu, ki velja za prvo vinsko klet v Provansi, ki je začela s proizvodnjo vina rose. Ta način vinifikacije so nato uporabili tudi v Château la Tour de l’Evêque za pripravo cuvéeja z istim imenom.

 • Drappier

  Drappier

  Leta 1808 je nastala v Urvillu družinska šampanjska hiša z imenom Drappier, ki jo danes vodi Michel Drappier. Že zgodaj so kvaliteto šampanjca prepoznali veljaki kot je bil nepozabni francoski general in kasnejši predsednik republike Charles de Gaulle. Med predsedovanjem Jacquesa Chiraca je bilo vino Drappier protokolarno vino v Elizejski palači. Francoskima državnikoma se med kupci pridružujejo tudi japonski cesar, pokojni Luciano Pavarotti ter Zinedine Zidane. Drappier uporablja le grozdje lastnih vinogradov, ki pa ga obdeluje po organskih in naravnih načelih.

 • Follador

  Follador

  Vrhunska blagovna znamka prosecca Follador je družinsko podjetje s kar 250 letno tradicijo. Danes vina Follador ustrezajo standardom celo najzahtevnejših poznavalcev predvsem po zaslugi metode Gianfranco Follador®, posebnega postopka, ki so ga prijavili kot patent in s tem zaščilil njegovo ekskluzivnost.

  Prosecco Follador je namenjen najzahtevnejšim in najbolj svetovljanskim potrošnikom prisoten v nekaterih najbolj ekskluzivnih restavracijah po svetu kot so hotel Belmond Cipriani v Benetkah, The Dorchester 5 star hotel v Londonu, Sheraton, Four Season, Hyatt, Shangri-La, Mandarin Oriental in Marriot.

  Prosecco Superiore Follador se prideluje iz grozdja Glera, ki je ročno nabrano v vinogradih v osrčju območja Conegliano Valdobbiadene (D.O.C.G.), nato pa natančno izbrano in kriomacerirano po metodi Gianfranco Follador®.

 • Hernö

  Hernö

  Destilarna Hernö Gin s Švedske je največkrat nagrajena destilarna gina v Evropi od leta 2013. Leta 2017 in 2018 je dobila nagrado za najboljši gin na svetu ter leta 2019 prejela nagrado za najboljši staran gin na svetu. Leta 2017 je prejela nagrado za najboljši gin na svetu v kategoriji London Dry gin ter leta 2016 in 2020 za najboljši gin na svetu za Gin & Tonik. Da še to ni dovolj je destilarna prejela naziv najboljšega proizvajalca gina leta 2016 in 2017. Za ta naziv se poteguje tudi v letu 2020. Leta 2018 so zmagali tudi v Aziji z nazivom najboljši gin v Aziji.

  Herno gin je bil skupno nagrajen s 106 Masterji in zlatimi medaljami na najprestižnejših svetovnih tekmovanjih za spirit. Gre za organski gin narejen na osnovi naravnih sestavin.

  Zato uživajte v najboljšem ginu na svetu!

 • Monteabellon

  Monteabellon

  Družinska vinska klet Bodegas Monteabellón je bila ustanovljena leta 2002 v majhnem mestu Nava de Roa, v regiji Ribera del Duero v Španiji. Gre za priznano vinsko klet, ki se ponaša z vrhunskimi rdečimi vini s poreklom D.O. Ca. Rioja in D.O. Rueda. Za pridelavo vina se uporablja tradicionalna metoda. Grozdje se obira ročno. Vino zori v hrastovih sodih, kar mu daje bogato aromo in kompleksnost okusa. 

 • Navy Island

  Navy Island

  Navy Island je neodvisno podjetje za proizvodnjo ruma bazirano na Nizozemskem. Ime je dobilo po majhnem tropskem otoku ob obali Port Antonia na Jamajki, ki je navdih za to tradicionalno jamajško blagovno znamko ruma.

 • Oliver & Oliver

  Oliver & Oliver

  Oliver & Oliver je eno od treh največjih podjetij v Dominikanski republiki specializirano za proizvodnjo visokokakovostnega ruma. Družinsko podjetje, ki izpolnjuje pričakovanja pravih poznavalcev. Ponujajo najrazličnejše rume in se prilagajajo različnim potrošniškim okusom. Oliver in Oliver s svojimi rumi v seriji Presidente Martí izražata poklon predsedniku Martíju, ki je bil simbolična figura po vsej Latinski Ameriki. Vsi rumi v tej seriji so starani v ameriških in francoskih hrastovih sodih po sistemu Solera. Odkrijte arome rumov v barvi mahagonija!

 • Palmer & Co

  Palmer & Co

  Podjetje Palmer & Co je bilo ustanovljeno pred več kot sedemdesetimi leti, leta 1947. Ustanovilo ga je sedem družin s cenjenimi vinogradi Premier Cru in Grand Cru v šampanjski regiji Montagne de Reims. Sedmerica je delila željo in vizijo po ustvaritvi hiše šampanjcev znane po svoji harmoniji, ravnotežju in iskanju odličnosti. Še danes te lastnosti določajo slog šampanjca Palmer. Palmer & Co je ena redkih šampanjskih hiš, ki je slavno tehniko pridelave vina (sistem Solera) prilagodila pridelavi šampanjcev.

 • Paul John

  Paul John

  Destilarna Paul John iz okolice Goa se je odločila, da bo ustvarila celotno linijo indijskih single malts viskijev, ki bodo vsebovali vse elemente lokalne pokrajine. Vsak Paul John single malt je tako proizveden v skladu z najstrožjimi specifikacijami: ječmen mora prihajati z bujnih zelenih pobočij Himalaje in se ga lahko nabira zgolj poleti, ko žito doseže optimalno zrelost. Destiliranje poteka dvakrat, staranje pa v sodih iz ameriškega hrasta, izbranih z največjo skrbnostjo. Z natančnim upoštevanjem vseh zahtev se destilarna Paul John uvršča med vrhunske indijske proizvajalce single malt viskijev.

 • Togouchi

  Togouchi

  Viskiji linije Togouchi so izvrsten primer umetnosti japonskega mešanja. Starani so v 361 metrov dolgem predoru in imajo s tem izjemne pogoje zorenja, ki omogočajo viskijem, da se izrazijo v polnem sijaju.

 • Veuve Ambal

  Veuve Ambal

  Veuve Ambal je največji proizvajalec francoskega penečega vina - Crémanta v Burgundiji. Prvo medaljo so prejeli že leta 1908. Od takrat se dosežki z najprestižnejših tekmovanj samo še vrstijo. Wine spectator jih je v letu 2023 uvrstil celo na lestvico top 100 šampanjcev kot edini Cremant.

 • Yamazakura

  Yamazakura

  Yamazakura, kar lahko dobesedno prevedemo kot "češnjevo drevo gorovja", jasno odraža najbolj avtentično podobo naravnih lepot Japonske. Blagovna znamka Yamazakura s svojo elegantno embalažo, ki združuje prefinjenost Japonske in njene podeželske pokrajine, kaže na popolno ravnovesje med starodavnim in sodobnim. Yamazakura ponuja celoten nabor whiskijev od single malt do blend s čimer dokazuje širino obrtnega znanja.

 • Yushan Signature

  Yushan Signature

  Tajvanska blagovna znamka Yushan Signature je postala uspešna praktično čez noč. Ta linija viskijev je s svojim navdihujočim imenom, poklonom najvišji gori Tajvana in elegantno, svetlečo embalažo preprosto neustavljiva. Kolekcija se zdaj širi s prihodom različice “Smoky”, ki je popolno dopolnilo k prvima dvema single maltoma. Ta elegantna trojka hitro postaja must-have.

close Shopping Cart

Nov račun